Onze journalisten

Yannick van de Wouw

1Almere | Omroep Flevoland
Gemeente: Almere

Almere is de nieuwste stad van Nederland maar staat nu al in de top 10 van grootste steden van het land. Die snelle groei laat zijn sporen na. Dan is het aan de mensen om zo’n stad mooi te maken en dat doen de Almeerders met hart en ziel. Als lokale journalist speel je daar ook een rol in. De lokale journalist is op veel gebieden de verbindende factor tussen een inwoner en de stad. De nadruk ligt niet alleen op grote nieuwsverhalen. Van de buurman met een speciaal huisdier tot het onderzoeken van de Floriade; je staat helemaal in dienst van de inwoner. En dat merken de inwoners zelf ook.

“Almere is heel erg zoekende naar een identiteit, die zoektocht volg ik met een kloppend journalistiek hart.”

Dat is de kracht van dit project: de ideale combinatie van lokaal, regionaal en nationaal. De journalisten hebben een speciale plek in de organisatie en kunnen zich goed focussen op het maken van mooie verhalen. Geen nieuws vanuit een ivoren toren maar dicht bij de mens.

Almere is heel erg zoekende naar een identiteit, een gevoel dat ik deel en die zoektocht volg ik met een kloppend journalistiek hart. Heel misschien kun je de stad zo ook een beetje identiteit meegeven. Dan ben ik helemaal gelukkig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email