Onze journalisten

Vincent Corjanus

RTV Vechtdal | RTV Oost
Gemeente: Zwolle

Ik ben altijd al bezig geweest met het vertellen van verhalen. Van oorsprong doe ik dat al als dichter en singer-songwriter. Het journalistieke werk verschilt daar eigenlijk niet eens heel erg veel van; de uitingsvorm is alleen anders. ‘’Ik ben een journalist en dat is een goede baan’’, zong Frank Boeijen in 1989. Dit liedje hoorde ik als kind voor het eerst. Op de basisschool interviewde ik al klasgenootjes voor in de schoolkrant. Ik vond schrijven leuk en dat is altijd zo gebleven.

“Ik vind de afwisseling geweldig. Het is bijzonder om al die verschillende mensen te ontmoeten”

Geen dag is hetzelfde. Zo sta je het ene moment op de kartbaan tussen fans van Max Verstappen, terwijl je een dag later in de raadszaal van het stadhuis zit. Ik vind de afwisseling geweldig. Daarnaast is het bijzonder om al die verschillende mensen te ontmoeten. Mensen met verhalen. Zwolle is een grote bruisende stad, waar veel te ontdekken valt. Het is tof om jezelf vast te bijten in politieke thema’s en maatschappelijke onderwerpen. Ik mag dat soort complexe onderwerpen vertalen naar de inwoners. Dat is een eer.

Dit project is een uitgekiende kans om veel van elkaar te leren; van mijn collega’s bij RTV Vechtdal, RTV Oost en de NOS. Het is niet alleen de uitwisseling van content, dit project is veel groter dan alleen dat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email