Over het
project

Verder bouwen aan kwaliteit met 10.000 verhalen op de teller

De journalisten in het project Versterking Lokale Journalistiek hebben na één jaar samenwerken in totaal ruim meer dan 10.000 verhalen gemaakt.

Doel
Hoewel het een mooie mijlpaal is, vindt projectleider Marieke Bakker het geen doel op zich. “Het gaat juist niet om kwantiteit alleen. Het gaat om meer kwaliteit.” In de tweede helft van het project legt zij met alle samenwerkingspartners de nadruk hierop: “Waar zijn we voor elkaar van meerwaarde en waar kunnen we elkaars berichten verrijken. Wat maakt de berichtgeving van iedere omroep beter. Dat gaan we ook weer meten.”  Met die duizenden verhalen in de eerste periode hebben de journalisten de nodige ervaring opgedaan in het maken van content volgens de projectleider. Die ervaring helpt om nu de kwaliteit in de samenwerking verder te verbeteren.

Bij elk onderwerp samen nadenken. Weten wat er gemaakt wordt over en weer.

Marieke Bakker - projectleider

Video
Naast verhalen in tekst maken de ruim 60 journalisten ook heel veel video’s. Van alle publicaties zijn er 4 op de 10 mét een videoreportage.

Cijfers op 9 mei 2022

  • 10.979 lokale verhalen
  • 4.346 daarvan zijn met video (39,6%)
  • 3493 verhalen overgenomen door regionale omroep (31,8%)
  • 134 verhalen uitgewisseld met de NOS (1,2%)

Uitwisseling
Van de inmiddels bijna 11.000 lokale verhalen hebben 1 op de 3 hun weg gevonden naar de regionale omroep. 1 Op de 100 komt bij de NOS terecht. Het doel is om dat op te voeren: “Hoe hoger de contentuitwisseling is hoe meer overleg er is. Op plekken waar dat laag is, is er weinig overleg.” Bakker wil daarom dat er dagelijks overleg is tussen lokale en regionale omroepen zodat ze meer verhalen delen en samen maken: “Bij elk onderwerp samen nadenken. Weten wat er gemaakt wordt over en weer.”

Over het eerste half jaar is ook uitgebreid geëvalueerd. In dit artikel lees je er meer over.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email