Onze journalisten

Ton van Hoorn

ZO-NWS | L1
Gemeenten: Sittard-Geleen, Beek en Stein

In het project Versterking Lokale Journalistiek help ik de streekomroep Bie Os (‘bij ons’). Ik laat de vele vrijwilligers zien hoe men nieuws vindt en daarover een verslag of reportage maakt. Hoe schrijf ik beknopt en begrijpelijk? Hoe maak ik een voice-over? En hoe zet ik een korte duidelijke reportage in elkaar? Het is leuk om daarmee aan de slag te gaan, mijn kennis over te brengen en de journalistieke output naar de kijkers toe op een hoger peil te brengen. Met mijn reportages probeer ik de kijker te informeren, verwonderen of te amuseren.

“Met mijn reportages probeer ik de kijker te informeren, verwonderen of te amuseren”

Mijn werkgebied in dit project is Sittard-Geleen, Beek en Stein. Drie fusiegemeenten bestaande uit steden, dorpen en gehuchten met allen een eigen identiteit. Een mooi gebied om in te werken, een klein maar fijn stukje Nederland, ingeklemd tussen Duitsland en België met veel natuur, toerisme maar ook industrie.

In de afgelopen tijd heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk niet corona-gerelateerd nieuws te brengen. Ik denk dat die opzet goed gelukt is. De samenleving snakt naar positiviteit en ik hoop dat ik met mijn reportages daartoe een steentje heb bijgedragen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email