Onze journalisten

Tom de Vos

Weeff | NH
Gemeenten: West-Friesland (regio) 

Op lokaal niveau krijg je als journalist, naar mijn mening, meer waardering voor je werk. Natuurlijk, het is op een kleinere schaal, maar het is mooi wanneer tevreden lezers/kijkers de redactie komen binnen stappen om je persoonlijk te bedanken voor het gemaakte verhaal.

“Ik sta telkens versteld van de mooie verhalen van de mensen die er wonen”

De regio waarin ik momenteel werk is heel wat anders dan waar ik vandaan kom. Ik ben van origine een stadsjongen en woon al enkele jaren in Amsterdam. Het was dan ook zeker even wennen om mij onder te dompelen in het toch wel dorpse West-Friesland. Toch sta ik telkens versteld van de mooie verhalen van de mensen die daar wonen. De verhalen zijn erg divers en dat maakt iedere dag anders. Dat vind ik top!

Ik help de inwoners op zowel grote als kleine schaal. Daarvan krijg ik de meeste voldoening. Zo zit ik nog steeds diep in de uitzettingszaak van Milena. De familie is uitgeprocedeerd en moet naar alle waarschijnlijkheid terug naar Armenië. Dit verhaal maakt veel los bij de mensen en werd ook landelijk nieuws. Ik maakte ook een ‘luchtig’ item over een gedumpte kat. Dat zorgde voor veel ophef en tientallen mensen melden zich al aan om het beestje te adopteren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email