Onze journalisten

Stephanie Roggekamp

RTV Dordrecht | Rijnmond
Gemeente: Dordrecht

Vastbijten in beleidsstukken of persoonlijke verhalen maken om grote abstracte vraagstukken tastbaar te maken. Dat betekent versterking van de lokale journalistiek voor mij. Niet alleen maar achter wethouders aanlopen omdat ze lintjes doorknippen, maar net iets verder de diepte ingaan. In een gemeente wordt naar mijn mening landelijk beleid zichtbaar. Door dat voor de inwoners inzichtelijk te maken, draag ik bij aan de samenleving als lokale journalist.

“Niet alleen maar achter wethouders aanlopen omdat ze lintjes doorknippen, maar net iets verder de diepte ingaan”

Ik heb hiernaast een eigen datajournalistiek bedrijf. Maar door dit project merk ik hoe leuk ik het vind om elke dag op pad te zijn en persoonlijke gesprekken met mensen te voeren. Elke dag is anders en daar geniet ik het meest van. Tegelijkertijd vind ik het mooi dat we door de samenwerking intensief samenwerken met de andere lokale omroepen in regio Rijnmond. Elke week zitten we met elkaar samen om onderwerpen door te nemen. Op deze manier kunnen we verhalen nóg beter oppakken.

Mijn hele leven woon ik al in Dordrecht, dat maakt ook dat ik als verslaggever makkelijker door de stad kan bewegen. Ik weet de juiste personen te vinden om mijn verhaal beter te vertellen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email