Onze journalisten

Sibel Onemli

RTV Stichtse Vecht | RTV Utrecht
Gemeente: Stichtse Vecht

Na 4,5 jaar in de strafadvocatuur te hebben gewerkt, besloot ik in juli 2022 de switch naar de journalistiek te maken omdat ik een hunkering naar positieve verhalen kreeg. Als advocaat was ik vanzelfsprekend altijd subjectief en waren de kaders waarbinnen ik moest functioneren al bepaald. Als journalist daarentegen ben ik neutraal en kan ik alle kanten op. De vrijheid die ik als journalist geniet en de creativiteit die ik bij het maken van een verhaal heb, trekken mij daarom heel erg aan.

“De vrijheid en de creativiteit die ik bij het maken van een verhaal heb, trekken mij heel erg aan.”

Als Arnhems meisje schoof ik vanaf mijn achttiende jaar richting het westen op omdat grote(re) steden mij altijd hebben aangetrokken. De anonimiteit, het grote aanbod aan kunst en cultuur en de diversiteit aan mensen maakt dat ik me er altijd thuis heb gevoeld. Ik besloot in Utrecht ‘te blijven steken’ door op kamers te gaan en aan mijn rechtenstudie te beginnen. De Stichtse Vecht blijkt een bijzondere parel te zijn die ik nog beter wil leren kennen.

Dankzij dit project hoop ik de mensen met de bijzondere verhalen op de voorgrond te zetten die anders onontdekt zouden blijven. Ook kijk ik ernaar uit om het gevoerde beleid kritisch te beoordelen. Lokale journalistiek is een groot goed!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email