Onze journalisten

Sam Verbeek

ZO-NWS | L1
Gemeente: Sittard-Geleen

Van goede nieuwsverhalen waar iedereen in geïnteresseerd is, krijg ik een boost. Vooral als het onderwerp geschikt is om crossmediaal weg te zetten.

Door mijn actief verenigingsleven en vorige werkplekken ben ik geen onbekende in Sittard-Geleen. Ik mag nu als 29-jarige Sittardenaar journalistiek bedrijven in mijn eigen woonplaats en omstreken. Verslag doen van grote evenementen voelt dan ook regelmatig als een thuiswedstrijd.

“Met producties in diverse journalistieke genres wil ik de samenleving een goed beeld geven van wat er speelt”

Sittard-Geleen is een mooie gemeente waar, op meerdere vlakken, genoeg te beleven valt. Verschillende bedrijven zijn grote spelers op hun marktgebied en bieden inwoners een hoop werkgelegenheid. Bovendien heeft Sittard-Geleen ook sportief wat in de melk te brokkelen. Voetbalclub Fortuna Sittard en handbalclub Lions trekken de nodige aandacht.

Het project Versterking Lokale Journalistiek is een uitgelezen mogelijkheid om zelfstandig vlieguren te maken. Door de samenwerking met de regionale omroep wordt de content aan een groter publiek aangeboden. Er is veel voordeel te halen uit het sparren en evalueren met de ervaren krachten van de regionale omroep.

Met alle producties in diverse journalistieke genres wil ik de samenleving in deze gemeente een goed beeld geven van wat er speelt. Van misstanden aan de kaak stellen tot mooie diepgaande persoonlijke verhalen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email