Onze journalisten

Rutger Hillenaar

RTV Lansingerland | Rijnmond
Gemeente: Lansingerland

Om hier het lokale nieuws te mogen versterken zie ik als een eer, want ondanks dat het nieuws hier kleinschaliger is dan in de grote stad, liggen er ontzettend veel mooie verhalen voor het oprapen. Verhalen die tot nu niet altijd gehoord werden.

In april 2021 ben ik als vrijwilliger gestart bij de lokale omroep RTV Lansingerland. De werkzaamheden gaven mij ontzettend veel energie. Ik besloot om te solliciteren op de vacature voor het project Versterking Lokale Journalistiek.

“Het nieuws is hier kleinschaliger dan in de grote stad, toch liggen er ontzettend veel mooie verhalen voor het oprapen”

Het project is voor mij een prachtige kans om een professionele carrière in de wereld van de journalistiek te starten. Na afronding van mijn studie ben ik aan de slag gegaan in de commercie. Maar ik wilde een stap zetten naar een baan waar ik echt gelukkig van word. Dat is nu gelukt!

Onder de vleugels van de NOS ga ik nu zoveel mogelijk leren en doen als journalist. De cursussen en de begeleiding in combinatie met het nieuws dat ik maak in Lansingerland zijn ontzettend leerzaam. Vanaf september gaat RTV Lansingerland starten met een weekjournaal. Op deze manier is de omroep vaker dan ooit zichtbaar met lokaal nieuws. Nieuws dat Rijnmond ook kan gebruiken op haar kanalen. Een win-win dus, precies waar dit project voor bedoeld is!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email