Onze journalisten

Rosan Onderwater

Slotstad RTV, Regio TV De Bilt en Regio90 | RTV Utrecht
Gemeenten: Zeist, Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede

Ik werk in een groot gebied waar vijf verschillende gemeentes onder vallen. Het leuke aan dit gebied is dat het heel divers is. Aan de ene kant heb je de bossen en heuvels van Utrechtse Heuvelrug en aan de andere kant het levendige Zeist en het dorpse karakter van De Bilt. Dit zorgt ervoor dat mijn verhalen kunnen gaan over bosvarkens in Leersum of studenten met een eigen datingbureau in Zeist.

“Het elke dag ontdekken van nieuwe en bijzondere verhalen maakt me erg enthousiast”

Na mijn studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht, kan ik wel zeggen dat ‘Utereg m’n stadsie is’. Daarom vind ik het ook erg leuk om in deze regio te werken. Het elke dag ontdekken van nieuwe en bijzondere verhalen maakt me erg enthousiast.

Tijdens mijn studie werkte ik al als vrijwilliger bij een lokale omroep. Daar ontdekte ik mijn interesse voor lokaal nieuws. Er zijn zoveel mooie en interessante verhalen te vinden op lokaal niveau. Het is bijzonder om daar nu in mijn werk dagelijks bezig mee te zijn. Voor mij is deze functie erg leerzaam. Voor het eerst werk ik als verslaggever en redacteur tegelijkertijd. Ik heb geleerd om items te draaien met alleen maar een telefoon op zak en schrijf daarnaast aanvullende artikelen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email