Onze journalisten

Rosa Smit

Omroep Delft | Omroep West
Gemeente: Delft

Ondanks pogingen om een nieuwe stad te ontdekken, blijf ik steeds terugkomen in Delft.  De levendigheid die de studenten brengen en de multiculturele koffietentjes in de wijken buiten het centrum. Ondernemers, artiesten en kunstenaars die ondanks de tegenslagen altijd met mooie initiatieven komen om de stad te voorzien van karakter. Het is heerlijk dat het tegelijkertijd een soort dorp is, je overal naartoe kunt fietsen en dicht bij het nieuws bent.

“Te gek dat mensen door betere lokale journalistiek dichter bij elkaar komen”

Als journalist hoop ik vooral mensen met elkaar te kunnen verbinden met m’n verhalen. Van een kerk die meerdere keren per dag van inrichting verandert omdat er zoveel verschillende culturen daar hun dienst houden tot daklozen die openbare bankjes versieren met kerstverlichting. Het is te gek als je merkt dat mensen door betere lokale journalistiek dichter bij elkaar komen.

Dit project heeft al veel moois opgeleverd, zoals de samenwerking met Omroep West en de steeds betere crossmediale verhalen. Ik leer veel van alle collega’s die hierbij betrokken zijn:  lokaal, regionaal en landelijk. Ik leer de stad op een andere manier nóg beter kennen en het leukste is natuurlijk om reacties te krijgen van Delftenaren die door dit project hun stad óók beter leren kennen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email