Onze journalisten

Roosanne Middelhuis

1Almere | Omroep Flevoland
Gemeente: Almere

De liefde voor mijn stad is zo groot dat ik zelfs het Almeerse netnummer op mijn been heb getatoeëerd. Ik heb het altijd voor mijn stad moeten opnemen tegen opmerkingen zoals ‘ik zou daar nog niet dood gevonden willen worden.’ Dat laatste wuifde ik altijd weg met: dat zou ik nergens willen eigenlijk…

“Almere staat bekend om het pionieren, eigenlijk doen wij dat met dit project hier ook”

Ik snap het wel, de stad is jong en kent geen geschiedenis. Maar het leuke daaraan is dat wij die zelf maken. Almere staat bekend om het pionieren, eigenlijk doen wij dat met dit project hier ook. Almere kent nog geen groot journalistiek platform. Gek eigenlijk voor een stad met meer dan 200 duizend inwoners. Om dit als eerste op te zetten is hartstikke gaaf. Hier gebeurt veel, van schietpartijen tot aan kinderboerderijen. Op alle vlakken leren wij de fijne kneepjes van het vak.

‘Ik kan wel goed lullen en ben nieuwsgierig’, dacht ik toen ik mij inschreef voor de studie Journalistiek in Utrecht. Als echte nieuwsspeurder de straat op en mooie verhalen aanhoren en maken. Dat is wat ik het leukste vind aan de journalistiek. Dichtbij de mensen staan. Wat is er dan leuker om dat te doen in de stad waar je geboren en getogen bent?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email