Onze journalisten

Pim Cleber

RTV Maastricht | L1
Gemeente: Maastricht 

Alles wat nieuws is, is in essentie lokaal nieuws. Daarom heb ik mij de afgelopen tien jaar ingezet voor het versterken hiervan. Als jongere ben ik ooit begonnen bij een lokale omroep en heb ik als cameraman jarenlang gewerkt voor verschillende lokale, regionale en landelijke media. Uiteindelijk voelde ik de behoefte om me meer journalistiek te gaan verdiepen. De samenleving is gebaat bij goed functionerende lokale journalistiek, zodat er gecontroleerd wordt of alles gaat zoals het zou moeten gaan.

“Iedere dag opnieuw proberen de vertaalslag te maken van grote onderwerpen naar behapbare en duidelijke berichtgeving.”

Het project Versterking Lokale Journalistiek betekent voor mij een plek om me onder begeleiding te ontwikkelen, met ondersteuning waar het moet en vrijheid waar het kan. In samenwerking met de NOS als grootste nieuwsorganisatie van ons land, de regionale omroep L1 en de lokale omroep iedere dag opnieuw proberen de vertaalslag te maken van grote onderwerpen naar behapbare en duidelijke berichtgeving voor Maastrichtenaren.

Maastricht is de stad waar ik ben opgegroeid, waar heel veel goed gaat, maar ook heel veel niet. In mijn werk ga ik me vooral bezighouden met het verslaan van de lokale politiek. Mijn verhalen worden een mix van politiek en van Maastrichtenaren zelf.

Het mooiste is om met mensen in gesprek te gaan, hun problemen bespreken en vervolgens kijken of ik vanuit mijn werk en bereik het verschil kan maken. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email