Onze journalisten

Pieter Soethout

Omroep Tilburg | Omroep Brabant
Gemeente: Tilburg 

Lokale journalistiek van wereldbelang is de slogan van Omroep Tilburg. En dat is echt zo. De mensen willen op de hoogte gehouden worden van wat er gebeurt in onze diverse stad. Het leukste vind ik het vertellen van het persoonlijke verhaal. Zo maakte ik een verhaal over een man met een beperking die door het afgeschaalde busvervoer niet meer naar de wedstrijden van zijn favoriete voetbalclub kon. Dat zijn de verhalen waarvan ik vind dat ze juist verteld moeten worden.

“In dit project kun je heel veel leren, omdat je de ruimte krijgt om te proberen.”

In dit project kun je heel veel leren, omdat je de ruimte krijgt om te proberen. Je mag met eigen ideeën komen, het zelf uitwerken en verhalen maken van en voor mensen die het nodig hebben. Ik heb op dagelijkse basis contact met Omroep Brabant, daar leer ik erg veel van. Het is een prachtige eerste stap in mijn nog jonge journalistieke carrière.

Schrijven doe ik al van jongs af aan en ik ben er nooit mee gestopt. Spelen met taal en creatief bezig zijn vind ik geweldig. Nu kan ik dat ook nog samen met en voor de Tilburgers doen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email