Onze journalisten

Paul Giezen

ZO-NWS | L1
Gemeenten: Sittard-Geleen, Beek en Stein

Ik ben weer terug bij waar ik begon: de lokale omroep. Alleen is de lokale omroep nu gevestigd in een gebied dat compleet nieuw voor mij is. Dat maakt mijn werk weer helemaal nieuw en fris.

“Ik vind persoonlijke verhalen vertellen het mooist, over gewone mensen”

Het mooie van werken voor een lokale omroep vind ik dat je dicht bij de gewone mensen staat. Zoals ik haar altijd noem ‘Tante Truus’. Mijn items en verhalen maak ik voor tante Truus. Oftewel iemand die zich graag laat informeren maar nog niet alle ins en outs weet over een bepaald onderwerp.

Tijdens het project Versterking Lokale Journalistiek is het gaaf dat je rechtstreekse lijnen hebt met de regionale omroep en de NOS zelf. Dat is ook een mooie manier om met je collega’s op niveau te sparren. Als journalist bij de lokale omroep kun je verhalen brengen die voor de regionale of landelijke media te klein zijn, maar niet minder belangrijk.

Ik vind persoonlijke verhalen vertellen het mooist, over gewone mensen. Het liefst vertel ik kleine verhalen op een manier dat het een heel groot en belangrijk verhaal lijkt. Dat doe ik door er alle tijd, liefde en energie in te stoppen die het verdient.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email