Onze journalisten

Niek de Bruijn

ZuidWest TV | Omroep Brabant
Gemeenten: Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht

Als lokale journalist wil ik graag verschillende belangen en standpunten met elkaar verbinden. Ik vind het namelijk belangrijk om mensen aan het denken te zetten over bepaalde kwesties.

“Door persoonlijke verhalen van inwoners te delen, wil ik impact maken op anderen”

Door persoonlijke verhalen van inwoners uit de regio te delen, wil ik met mijn artikelen en videoreportages impact maken op anderen. Daarnaast vind ik het belangrijk om meer stil te staan bij onderwerpen die in andere media niet altijd worden uitgelicht. Gelukkig is er bij ZuidWest TV voldoende ruimte om items te maken die de maatschappelijke discussie raken.

Verder vind ik het erg interessant om een lokale vertaalslag te maken bij actuele, landelijke onderwerpen. Dit deed ik bijvoorbeeld al in een artikel over jonge starters, die betaalbare starterswoningen willen realiseren in het dorp waar ze zijn opgegroeid. Ook laat ik daarmee zien hoe een bepaald thema speelt in het uitzendgebied van ZuidWest TV.

Op de redactie ontwikkel ik mij in het brengen van snel nieuws in artikelen en videoreportages. Bij mijn vorige werkgevers schreef ik namelijk vooral achtergrondartikelen en diepte-interviews. Tijdens het project Versterking Lokale Journalistiek leer ik om meer ter zake te komen. Zo krijg ik de essentie meer en meer in mijn vingers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email