Onze journalisten

Nick van Herk

Schie | Rijnmond
Gemeente: Schiedam

Van een verhaal over een massale dump van konijnen in de zomer, tot een leerling die met een woede-uitbarsting in het scheikundelokaal een behoorlijke ravage achterlaat op een middelbare school. Het klinkt als een cliché, maar geen een dag is hier hetzelfde. We zijn ontzettend druk geweest om ervoor te zorgen dat het relevante nieuws zo snel en compleet mogelijk bij de Schiedammers terecht komt. Met een klein clubje is dat soms flink aanpoten, maar ook absoluut de moeite waard. Juist de verhalen die ogenschijnlijk niet zo groot zijn, kunnen op lokaal niveau enorm veel impact hebben.

“Dit zijn verhalen waar mijn hart sneller van gaat kloppen”

Zo dreigt een scoutingclub in Schiedam de subsidie kwijt te raken door nieuw subsidiebeleid. Doodzonde, vindt de scoutinggroep, juist omdat de scouting zo veel meer is dan het leggen van een paar knopen. Gemeentebeleid zorgt ervoor dat scoutingroepen mogelijk buiten de boot vallen. Een voorbeeld van een verhaal met enorme impact, juist op lokaal niveau.

Dit zijn verhalen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik krijg als beginnend verslaggever de ruimte om mezelf te ontwikkelen en te groeien in alle aspecten die bij het vak komen kijken. Interviewen, researchen, monteren en filmen. Elke dag zit vol met uitdagingen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email