Onze journalisten

Mirre van de Klok

OOG | RTV Noord
Gemeente: Groningen

Heel mijn leven woon ik al in de stad Groningen. Dat ik maar niet afscheid kan nemen van deze fantastische stad komt niet alleen door de nuchtere mensen en het immaterieel cultureel erfgoed (de eierbal) maar door de verhalen die hier elke dag verteld worden. Dat ik dan die verhalen mag opsporen en naar buiten mag brengen voelt goed. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt en daar sluit dit project op aan.

“Ik hoop verhalen te vertellen die Groningers waarderen, verbazen en interesseren”

Als lokale journalist wil ik bijvoorbeeld een verbindende factor zijn tussen de ‘Stadjers’ en de gemeentepolitiek. Welke beslissingen worden er genomen en in hoeverre heeft dit effect op de Groningers? Ook hoop ik verhalen te vertellen die Groningers waarderen, verbazen en interesseren. Zo ben ik wekelijks bezig met een historisch programma over de stad gewikkeld in een modern jasje. Groningen heeft namelijk een zeer rijke geschiedenis!

Door dit project voel ik mij nog meer thuis in mijn eigen stad en raak ik telkens weer verwonderd door de overvloed aan interessante informatie. Ik moet mezelf soms echt wakker schudden want welke 25-jarige heeft gelijk al bij de eerst baan een droombaan te pakken?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email