Onze journalisten

Michael van der Putten

Haarlem105 | NH
Gemeente: Haarlem

Als geboren en getogen Haarlemmer mag ik in mijn stad verhalen verzamelen voor het project Versterking Lokale Journalistiek. Gewapend met een telefoon en microfoon ga ik als mojo’er op pad om videoreportages te maken of ik schijf artikelen.

“Ik zie mezelf, meer dan ooit, als een journalist; altijd op zoek naar mooie verhalen”

Als lokale journalist breng je verhalen die dichtbij je publiek staan: een stadspark dat een weekend een camping is, nieuwe muurschilderingen of horecaeigenaren die tegen coronamaatregelen zijn. Dit zijn zaken die in een stad spelen en waar ik als mojo’er graag verhalen over maak.

In deze eerste maanden van het project heb ik niet alleen technische vaardigheden als filmen met een telefoon en het editen geleerd. Maar ik zie mezelf, meer dan ooit, als een journalist; altijd op zoek naar mooie verhalen.

Ik heb ook de kracht van lokale journalistiek ontdekt. Al meerdere keren zijn er verhalen van mij doorgestoten naar de NOS, of andere landelijke media. Dat is toch waar ik het voor doe: van een klein iets dat opvalt in het Haarlemse een verhaal maken, dat uiteindelijk te zien is op een van de NOS-platforms – of ergens anders.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email