Onze journalisten

Merijn Kramer

Omroep Delft | Omroep West
Gemeente: Delft 

Als lokale journalist hoop ik het hele verhaal te kunnen vertellen, zeker als het gaat om lokale besluitvorming. Delft heeft lang de journalistiek als waakhond gemist. Om maar een cliché uit de kast te trekken: het nieuws ligt hier wat dit betreft écht op straat.

“De waakhondfunctie is wat mij aantrekt in het vak”

Mijn afstudeerscriptie ging vooral over het belang voor de lokale journalistiek en hoe deze worden weergegeven in landelijke media. Liefde voor deze tak van sport was er dus al langer, ik denk dat dit project voor mij precies op het juiste moment is gekomen.

In Delft was er in eerste instantie niet of nauwelijks een verslaggever aan het werk die zich wekelijks liet zien bij commissievergaderingen of bij gemeenteraadsvergaderingen. Die waakhondfunctie is wat mij aantrekt in het vak.

Ik houd ervan om me helemaal vast te bijten in onderwerpen. Het is prachtig om te zien als je veel energie steekt in een onderwerp, het ook echt gelezen wordt en het ook gedragen wordt in de lokale politiek. Het idee dat je een verschil kan maken, doet ontzettend goed.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email