Onze journalisten

Maurice Blaauw

Haarlem 105 | NH 
Gemeente: Haarlem 

Mijn nieuwsgierigheid naar de mensen in mijn stad en haar omgeving is groot. Er zijn zoveel verhalen in Haarlem om te vertellen en te verdraaien. Haarlemmers zijn van oudsher meesters in het verdraaien van verhalen, zo staat er op de meest prominente plek in de stad een standbeeld van Laurens Janszoon Coster, waarvan jarenlang onterecht geclaimd is dat hij de boekdrukkunst uitvond.

“Haarlemmers zijn van oudsher meesters in het verdraaien van verhalen.” 

Juist in de huidige tijd, waar informatie overal en op elk moment beschikbaar is, zijn onafhankelijke betrouwbare bronnen meer dan ooit nodig. Landelijk, maar juist ook lokaal, waar iedereen elke dag mee te maken heeft. Wat gebeurt er bij jou in de buurt? Wie bestuurt de stad? En waarom worden keuzes gemaakt? Een lokale journalist is een dienaar van de stad en haar omgeving. Die eervolle taak vervul ik met plezier.

Al sinds mijn mediastudie klus ik als zzp’er: in de evenementwereld, voor de lokale zender en ook voor NH Nieuws. Toch ben ik iemand die voor zekerheid kiest. Het project Versterking Lokale Journalistiek geeft mij de zekerheid om in mij zelf te geloven en zekerheid te scheppen voor andere mensen in mijn omgeving met betrouwbare berichtgeving.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email