Onze journalisten

Mabel Elzinga

RN7 | Omroep Gelderland
Gemeenten:  Beuningen, Overbetuwe en Nijmegen

Ik vind het belangrijk om te weten wat er om mij heen gebeurt in de stad of provincie waar ik woon. Het project Versterking Lokale Journalistiek heeft mij niet alleen geleerd om zelfstandig te draaien (mojo), maar ook om mijn passie voor nieuws weer leven in te blazen. Ik hoop met mijn verhalen en reportages meer inzicht te geven in wat er in deze steden speelt en zo ons publiek te ‘prikkelen’.

“Ik hoop met mijn verhalen ons publiek te prikkelen”

Mijn hele leven ben ik nieuwsgierig. De keuze voor journalistiek was daarom snel gemaakt. Na mijn afstuderen aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg, vertrok ik naar Kroatië om vrijwilligerswerk te doen. Ik keerde in 1999 terug en begon aan mijn tv-carrière in Hilversum. In 2004 vertrok ik naar Barcelona, de liefde achterna. Na 8,5 jaar keerde ik terug naar Nederland.

In 2017 sloot ik me als vrijwilliger aan bij RTV Arnhem en daar kreeg ik de kans om mijn eigen tv-programma te maken. Zo kwam ik er ook weer achter dat ik gewoon voor dit vak geboren ben! Mijn interesses liggen bij duurzaamheid, wonen en armoede. Voor RN7 volg ik de gemeentes Beuningen, Overbetuwe en Nijmegen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email