Onze journalisten

Maarten Groeneweg

Omroep Delft | Omroep West
Gemeente: Delft 

Als journalist kom je vaak op plekken waar je zelf nooit naartoe zou zijn gegaan en mag je naar hartenlust je nieuwsgierigheid loslaten op mensen. Dat vind ik een groot voorrecht. Maar bovenal vind ik het bijzonder om zoveel verschillende mensen te leren kennen tijdens mijn werk en een inkijkje te krijgen in hun leven. Ik hou ervan om afwisselend verhalen te maken die meer uitzoekwerk vragen en om gewoon op pad te gaan en te kijken wat ik tegenkom.

“Door zaken die verkeerd gaan of juist goed lopen in beeld te brengen, hoop ik inwoners bewust te maken van wat er speelt.”

Delft is een stad, met ontzettend veel studenten – zeker in verhouding tot andere steden. Zij leven samen met bewoners uit het centrum en met mensen uit bijvoorbeeld de wijk Voorhof, waar het gemiddelde inkomen laag is. Die groepen mensen met verschillende achtergronden vormen samen Delft en dat vind ik ook zo interessant aan deze stad: de diversiteit die je hier zo dicht op elkaar vindt.

Door je te focussen op één gemeente, kun je een betere context schetsen bij een verhaal. Als je er ver vanaf staat mis je toch vaak dingen. Door zaken die verkeerd gaan of initiatieven die juist goed lopen in beeld te brengen, hoop ik inwoners bewust te maken van wat er speelt in Delft.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email