Onze verhalen

Een terugblik levert ook voor regionale omroep nieuws op


Waar nieuws later bij een regionale of landelijke omroep nog wel eens in de vergetelheid raakt, gaat de lokale omroep nog eens kijken.

Zo ook bij lokale omroep Regio90 in de Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Verslaggever Christiaan Drent van Regio90 komt samen met een agent op het idee om terug te gaan naar de plek van dit opgerolde drugslab. Het blijkt er ruim een jaar na dato nog een puinzooi te zijn.  Christiaan maakt een verhaal voor zijn lokale omroep.  In het kader van de samenwerking neemt RTV Utrecht zijn artikel en reportage over. “Het werd daar het hoofdnieuws van de dag,” vertelt Christaan.

Wij kunnen een jaar later heel makkelijk checken hoe het er nu is. De drempel is voor ons veel lager.

Christiaan Drent - Verslaggever Regio90

Protest 
Aanvankelijk had het uitzenden van de reportage wat voeten in de aarde volgens Drent: “Gemeenten wilden voorkomen dat het werd uitgezonden omdat ze schrokken van wat de agent allemaal zei.”  Maar de verslaggever hield voet bij stuk en zette de publicatie door. Een dag later reageerde de burgemeester en dat leverde nieuws op: saneren zou maar liefst 1 miljoen euro kosten. Wederom bracht ook RTV Utrecht dit verhaal. “Het werd groot nieuws, terwijl het eigenlijk licht bedoeld was.” zo blikt verslaggever Drent terug.

Samenwerking 
“Het is een voorbeeld van dit project dat wij sneller ergens naar toegaan, terwijl een journalist van RTV Utrecht een agenda heeft.” Daarom zoeken de redacties van beide omroepen elkaar op in deze samenwerking. “We werken heel nauw met ze samen, RTV Utrecht heeft maar één journalist voor Oost Utrecht.”

Vrije rol 
Door het project ontstaat er meer ruimte voor verhalen zoals over het drugslab. “Wij kunnen een jaar later heel makkelijk checken hoe het er nu is. De drempel is voor ons veel lager.” Drent geniet van zijn rol bij de lokale omroep in samenwerking met de regionale omroep. “Ik word heel erg vrij gelaten, bij RTV Utrecht zijn ze er blij mee. Ze nemen veel dingen over.”

Onderzoek
Drent wil zich nog verder verdiepen in de nasleep van het drugslab en wil graag verder samenwerken met RTV Utrecht: “Het zou heel goed kunnen dat we samen de research gaan doen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email