Onze journalisten

Lisa Dekker

RTV Stichtse Vecht | RTV Utrecht
Gemeenten: Stichtse Vecht

Het vinden van unieke, eigen nieuwsverhalen en het creëren van impact. Dat vind ik het leukste aan mijn werk als lokaal journalist! Zo kan ik voor een verhaal helemaal de diepte induiken, met alle partijen spreken en uiteindelijk een mooi verhaal maken.

De gemeente waar ik werk, is erg divers. Van stedelijk tot dorps, van enorme villa’s tot grote flats, van een cultuurhistorisch karakter tot de mooie kronkelige Vecht. Het is een regio waar prachtige verhalen te maken zijn. Of het nu gaat om de plaatselijke dierenvoedselbank of de onrust binnen de ambtelijke organisatie, alle verhalen zijn even interessant en uitdagend om te maken.

“Met je pen en schrijfboekje op pad om bij de plaatselijke frietzaak allerlei tips ingefluisterd te krijgen”

Door dit project kan je als journalist echt weer ouderwets te werk gaan. Met je pen en schrijfboekje op pad om bijvoorbeeld bij de plaatselijke frietzaak allerlei tips ingefluisterd te krijgen voor mooie verhalen; het uitvoerig spreken van raadsleden over lokale problemen.

Door de lokale verhalen die ik maak, raken bewoners meer betrokken bij hun eigen regio en weten zij beter wat er speelt bij bijvoorbeeld de lokale politiek. Ook met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht hoop ik als lokaal journalist echt een verschil te maken, door bewoners goed te informeren over welke thema’s er spelen die ook de bewoner zelf raken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email