Onze journalisten

Lennard Geerts

LEO Middelsé | Omrop Fryslân
Gemeente: Leeuwarden

Waar ik ook ga, ik neem altijd mijn microfoon mee. Je weet namelijk maar nooit wat er gebeurt. Ik ben 22 jaar oud maar ondertussen al dik vijf jaar aan de slag als verslaggever. Ik woon op Terschelling en daar ben ik ook begonnen als journalist. Ik mocht daar voor verschillende lokale nieuwsmedia verslag en (eind)redactie doen van alles wat er gaande was op het eiland. Nu werk ik via dit project bij de lokale omroep in Leeuwarden: Leo Middelsé.

“Ik neem altijd mijn microfoon mee. Je weet namelijk maar nooit wat er gebeurt.”

Het mooie van Fryslân vind ik dat mensen elkaar begroeten alsof ze elkaar allemaal kennen. Dit voelt een beetje als thuis zijn op Terschelling. Het mooie van de gemeente Leeuwarden is dat het gebied erg divers is. Denk hierbij aan het verschil tussen het platteland en de gezellige sfeer van de binnenstad.

Het contact met mensen is wat mij het meeste aanspreekt in het beroep. En wat is er dan mooier om dit te doen met de authentieke inwoners van Leeuwarden en omgeving. Door mijn enthousiasme praat ik gemakkelijk met mensen en heb hierdoor ook altijd goede gesprekken. Ik probeer altijd rake vragen te stellen zodat er een mooi gesprek ontstaat. Als ik naar huis ga met een voldaan gevoel door de gesprekken die ik heb gevoerd weet ik weer waarom ik dit werk zo graag doe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email