Onze journalisten

Katinka van de Brug

Studi040 | Omroep Brabant
Gemeenten: Eindhoven, Waalre en Geldrop-Mierlo

Als journalist bij de lokale omroep sta je veel dichter bij de mensen. Dat spreekt mij aan; het maken van herkenbare verhalen die gaan over de inwoners van Eindhoven en omstreken. Ik word regelmatig aangesproken door mensen als er iets leeft. Deze gesprekken leveren niet alleen een beeld op van een bepaalde buurt, maar ook verhalen. Als lokale journalist mag en kan ik daar direct mee aan de slag.

“Daardoor heb ik de ruimte om ook vooral te speuren naar de pareltjes.”

Mijn liefde voor de lokale journalistiek begon bij de regionale omroep waar ik een netwerk heb opgezet met lokale partners. Zo heb ik de lokale omroep leren kennen en daarmee ook de lokale journalistiek. De wereld van de lokale omroep is een aparte wereld, vaak gedreven door vrijwilligers en ook vaste krachten. Ik vind het inspirerend wat er gedaan kan worden met weinig mankracht maar ik zie ook waar het beter kan. De verhalen die deze omroepen brachten zijn goed maar hoe vertel je het en hoe maak je er een video of een artikel van? Ik stond te trappelen om daarmee aan de slag te gaan.

Studio040 is een omroep met professionele krachten. Daardoor heb ik de ruimte om niet alleen bezig te zijn met het dagelijks nieuws, maar ook vooral te speuren naar de pareltjes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email