Onze journalisten

Jos Verkuijlen

Dtv Nieuws | Omroep Brabant
Gemeenten: ’s-Hertogenbosch, Oss, Bernheze en Uden

Het kleine verhaal vertellen van de gewone mensen. Dat spreekt mij het meeste aan. Het is vaak het kleine verhaal dat heel veel zegt over de grote dingen die spelen. Die verhalen vertel ik op een kleine manier. Gewapend met mijn telefoon als camera kan ik echt dichtbij komen bij mensen. Die manier van vertellen levert ook echt iets op.

“Het is heerlijk om te werken in een gebied waar je de taal spreekt”

Jarenlang heb ik als freelance verslaggever half Nederland doorkruist. Maar nu is mijn werkgebied letterlijk mijn achtertuin geworden. Het is heerlijk om te werken in een gebied waar je de taal spreekt, je zonder navigatie elk hoekje en gaatje weet te vinden en je bezig mag zijn met wat er lokaal speelt. Een gebied ook waar er tijd is voor een kop koffie en een babbeltje. Het is immers Brabant. Maar je hoort dan ook wat er speelt. Belangrijke tijd die ik vaak miste toen ik regionaal werkte.

Daarnaast is het erg mooi om een al goed draaiende lokale omroep nog beter te maken. Er werken vooral jonge redacteuren en verslaggevers. Mijn ervaring en kennis helpt ze om nog betere verhalen te maken en zo nog relevanter te zijn voor de regio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email