Onze journalisten

Johnny Willeboordse

GO RTV | Omroep Zeeland
Gemeente: Terneuzen

Door een langdurige periode in het buitenland voelt het journalistieke leven in Nederland als een nieuw begin. Als geboren en getogen Zeeuw, ben ik blij dat ik in Terneuzen aan de slag kan om de lokale journalistiek te versterken.

“Het onvoorspelbare leven van een journalist voelt als een welkome frisse wind met een heerlijke Zeeuwse zeelucht”

Met name de Zeeuws-Vlaamse connectie met België, en allerlei unieke situaties die dat met zich meebrengt, vind ik erg interessant aan deze grensregio. Bovendien zijn in dit gebied niet veel journalisten werkzaam, dit brengt als bijkomend voordeel met zich mee dat je veel persoonlijke banden op kan bouwen. Hierdoor ben ik inmiddels voor een aantal mensen hun eerste contactpersoon geworden.

De focus van dit project om met name de politieke beslommeringen te volgen, geeft mij het gevoel dat ik een licht kan schijnen op zaken die normaal gesproken weinig aandacht kregen. Dat heeft tot nu toe een positief effect gehad op de interactie met de politici en de berichtgeving naar de inwoners van de gemeente Terneuzen.

Ook voor mijn eigen leven heeft dit project veel positieve effecten. Na jaren in Amerika op kantoor gewerkt te hebben, voelt het onvoorspelbare leven van een journalist voor mij als een welkome frisse wind. En ook nog eens een wind met een heerlijke Zeeuwse zeelucht. Wat wil eens mens nog meer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email