Onze journalisten

Jeffrey Verdel

ZO!34 | RTV Drenthe
Gemeente: Emmen en Coevorden

Zuidoost-Drenthe, de plek waar ik al mijn hele leven woon. En de plek waar ik altijd naar terugverlang wanneer ik een dag in de ‘grote stad’ rondloop. Mijn hele leven woon ik al in Emmen en ik zal de gemeentegrenzen ook niet snel verlaten. Zoals Daniël Lohues ooit zei: ‘Hier kom ik weg, veur mien hiele leben, ben ‘k met dizze horizon verweben.’

“Niemand anders kan de verhalen van de inwoners vertellen aan de inwoners”

Net als ik, wonen er in de gemeenten Emmen en Coevorden veel mensen die de regio liefhebben. Hoe mooi is het dan om die mensen te informeren van alles wat er gebeurt in de gemeente waar zij zich verbonden mee voelen. Kleine en grote onderwerpen, achtergrondinformatie en unieke verhalen een platform geven binnen de lokale samenleving. Dat is wat de lokale omroep bijzonder maakt. Omdat niemand anders de verhalen van de inwoners kan vertellen aan de inwoners.

In het project Versterking Lokale Journalistiek mag ik elke ochtend een radioprogramma maken met nieuws en actualiteiten uit Zuidoost-Drenthe. Het is ongelofelijk fijn om samen met de inwoners wakker te worden en te informeren over wat er speelt in hun geliefde omgeving. Andersom is het voor mij geweldig om de regio waar ik al zo lang woon en in leef nog beter te leren kennen en de bijzondere mensen te ontmoeten die er wonen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email