Onze journalisten

Han Verbeem

Streekomroep De Bevelanden | Omroep Zeeland
Gemeenten: Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal

Journalistiek, dat zit bij mij zo’n beetje in het DNA. Al op jonge leeftijd was ik nieuwsgierig van aard en ‘waarom’ was mijn favoriete woord. Dat is altijd zo gebleven. Op school was geschiedenis mijn favoriete vak, omdat het verleden ons leert waar we nu als samenleving staan.

“Niet uitgaan van aannames, maar zelf constateren”

Ooit had ik een grote droom: werken voor de radio. Na de afronding van mijn journalistenopleiding maakte ik een start als freelancer bij de toenmalige radiostudio van Omroep Brabant in Tilburg. Met een loopbaan als dagbladjournalist, vormgever, eindredacteur, copywriter ben ik nu weer terug op het nest: lokale journalist in Zeeland, bij de samenwerking van Streekomroep De Bevelanden met Omroep Zeeland. Daarnaast werk ik één dag per week voor Streekomroep ZuidWest, als politiek verslaggever.

Juist het volgen van de lokale democratie spreekt mij aan, omdat je als journalist de verbindende factor bent tussen de raadszaal en de samenleving. Al journalist heb je de rol van ‘luis in de pels’, door voortdurend kritisch te blijven. Journalistiek maakt de lokale politiek transparanter. In het verleden ben ik zelf raadslid geweest en ik ken zodoende het klappen van de zweep. Mijn motto: niet uitgaan van aannames, maar zelf constateren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email