Onze journalisten

Gjaldau Sijtsma


RTV NOF | Omrop Fryslân

Gemeenten: Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Ameland en Schiermonnikoog

Iedere zondagmiddag maak ik een wandeling door mijn stadje Leeuwarden. Die wandeling eindigt meestal op mijn favoriete bankje in het stadspark. Vaak komt er wel iemand naast me zitten. Man, vrouw, jong, oud. Uit ieder praatje of juist zwaarder gesprek, merk je dat iedereen boordevol verhalen zit. Dat maakt verslaggever zijn in Friesland zo mooi.

“Mensen zwaaien enthousiast naar ons alsof we een goede bekende zijn”

Als journalist ben je de schakel tussen mensen en hetgeen dat verder van hen af staat. Het afgelopen halfjaar heb ik al vele bijzondere of juist kritische verhalen mogen optekenen. Van de tot de grond toe afgebrande regionale kroeg waar mensen veel herinneringen hebben tot Afghaanse asielzoekers in het azc van Burgum en verhitte politieke discussies over lokale coronamaatregelen.

Het mooiste aan journalist zijn in onze gemeenten is dat je van grote meerwaarde bent voor de inwoners. Als wij met onze auto met logo erop onderweg zijn naar ons volgende nieuwsitem, zwaaien mensen enthousiast naar ons alsof we een goede bekende zijn. Daar ligt ook de kracht van dit project. RTV NOF maakt verhalen die een groter podium verdienen door naar de NOS en ook Omrop Fryslân of vice versa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email