Onze journalisten

Gerda den Hollander

RTV Gouwestad | Omroep West
Gemeente: Gouda

Wie Gouda zegt, denkt meestal aan kaas, stroopwafels en kaarsen of aan de historie die afstraalt van de historische straten en gebouwen. Maar het is een levendige stad, met mensen van overal, zoals dat al eeuwen het geval is. En met hedendaagse problemen zoals criminaliteit, intolerantie en een groeiende kloof tussen bestuur en inwoners.

“Wat de baan extra leuk maakt zijn de reacties, gelukkig meestal positief”

Radio is mijn passie, die ik tijdens een gevarieerde carrière bij de Wereldomroep op allerlei manieren heb mogen beoefenen. Maar ook schrijven zit me in het bloed. Dat heb ik de laatste jaren meer en meer gedaan over Goudse zaken.

Ik heb de plaatselijke journalistiek zien uithollen. Dat bracht me bij de lokale omroep, maar ik merkte al snel dat een vrijwilligersomroep een te smalle basis is om de inwoners goed te informeren.

In dit project komt alles samen: ik zorg voor meer Gouds nieuws bij Gouwestad én bij West. Wat de baan extra leuk maakt zijn de reacties, gelukkig meestal positief. Als mensen (naar eigen zeggen) ingewikkelde plaatselijke politiek begrijpen na mijn duiding. Of als ze blij zijn met mijn verhaal, terwijl de tegenpartij zich net zo gehoord voelt. Net zoveel voldoening geeft een portret van een markante kapper die ermee ophoudt of een verhaal over Gouda’s vergeten bierverleden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email