Onze journalisten

Fenne van Loon

RTV Ronde Venen | RTV Utrecht
Gemeente: De Ronde Venen

Via smalle weggetjes rijd ik door De Ronde Venen, langs uitgestrekte weilanden en boerderijen, extravagante villa’s aan de Vinkeveense plassen, pittoreske dorpjes aan het water en nieuwe wijken in aanbouw.

Ik spreek actievoerders die geen windmolens willen, app met de burgemeester, duik in langlopende dossiers en loop met kaplaarzen langs de oevers. Voor mijn studie heb ik een paar jaar in het buitenland gewoond. Terug in Nederland werkte ik als freelance documentairemaker en verslaggever voor NRC. Daar leerde ik dat je helemaal niet ver hoeft te zoeken om bijzondere verhalen te vinden.

“Je kan daadwerkelijk een verschil maken als journalist”

Vaak zoek ik naar het persoonlijke verhaal binnen de grotere context. Studenten die koken met dementerende ouderen of een boer die uitvindingen bedenkt om maatschappelijke problemen op te lossen. Het is zo mooi om even een inkijkje te krijgen in iemands leven.

Door de samenwerking tussen de omroepen zie ik hoe “kleine” verhalen kunnen groeien tot landelijk nieuws. Het mooiste vind ik als de impact van een nieuwsverhaal zichtbaar wordt. Zoals het verhaal van een jonge vrouw die haar grootouders verloor en op straat werd gezet. Na media-aandacht wilde de woningcorporatie toch meedenken over een oplossing. Dat vind ik mooi aan dit bijzondere project: je kan daadwerkelijk een verschil maken als journalist.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email