Onze journalisten

Edita Saakian

Omroep Tilburg | Omroep Brabant
Gemeente: Tilburg 

Als lokale journalist maak je nieuws voor de gemeenschap waar jij zelf ook deel van uit maakt. Je kennis over het leven begint bij jou in de buurt. Je hoopt als lokale journalist een verbindende factor te zijn. Dankzij de lokale omroep kunnen Patty uit Noord en Vlad uit West kennis maken met elkaars leefwereld en leer je samen met je stad kritisch te zijn.

“Dankzij de lokale omroep kunnen Patty uit Noord en Vlad uit West kennis maken met elkaars leefwereld”

Ik maak via dit project mooie verhalen voor Omroep Tilburg. De stad is rauw en aan het groeien; net als ik. Het is volop aan het bewegen naar haar bewoners en krijgt zo nu en dan verdiende kritiek, want aan Tilburg kom je niet zomaar.

Over een Tilburgse kunstenaar maakte ik een verhaal. Hij geeft alledaagse mensen een plek in het museum; iets wat je weer herinnert aan het gewone leven. Dit ervaar je alleen als lokale journalist: de balans van verslaggeven over urgente problematiek en het alledaagse verhaal. Precies zoals het leven is; problematisch maar ook gewoon vertrouwd.

Omroep Brabant, Brabants Dagblad en meer maken er de journalistieke dienst uit. Omroep Tilburg verdient ook een plek. Samen maar vooral afzonderlijk van elkaar bereiken ze alle lagen van de Tilburgse samenleving. De kans om de verslaggevende handen in een te slaan, is er. Dankzij dit project kan ik daar de ‘wil’ aan toevoegen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email