Onze journalisten

Daniëlle Rademaker

OOG | RTV Noord
Gemeente: Groningen

Als journalist kan ik mijn interesse, nieuwsgierigheid en soms zelfs verbazing vertalen in het maken van reportages en artikelen. Als verslaggever richt ik me op onderzoeksjournalistiek. Het ene moment zijn dat langlopende projecten, dan weer een onderwerp dat inspeelt op de actualiteit van de dag. Het mooie van lokaal nieuws is dat het vaak unieke en persoonlijke verhalen zijn die snel onopgemerkt blijven.

“Steeds weer even een kijkje mogen nemen in een andere belevingswereld, het verveelt nooit”

Ik heb Groningen leren kennen in de tijd dat ik Communicatiewetenschappen ging studeren. Voor de lokale omroep ging ik aan de slag als verslaggever en maakte ik reportages voor het dagelijkse nieuws. ‘Steeds weer even een kijkje mogen nemen in een andere belevingswereld, dat moet toch leuk zijn’, zei iemand die ik destijds interviewde tegen mij. En dat is het ook, het verveelt nooit.

Mijn aandachtsgebied strekt zich uit tot regionaal niveau. De meeste mensen kennen de provincie Groningen vooral van de thema’s die vaak het landelijke nieuws halen: de aardbevingen en gaswinning in het gebied. Maar er speelt zoveel meer. Ik vind het belangrijk om ook die verhalen naar boven te halen en bij te dragen aan een relevante nieuwsvoorziening.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email