Onze journalisten

Collin Beijk

Omroep Tilburg | Omroep Brabant
Gemeente: Tilburg

De lokale omroep loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben als twaalfjarige bij de lokale radio begonnen en kwam er al snel achter dat alleen plaatjes draaien niet genoeg was voor mij. Een ervaren journalist van de regionale omroep nam mij op sleeptouw als tiener en een studie journalistiek volgde. Inmiddels ben ik 23 jaar actief bij lokale omroepen.

“Ik wil erbij zijn als het gebeurt en in gesprek met de mensen om wie het gaat”

Ik heb altijd het nieuws begrijpelijk willen maken en het verhaal willen vertellen van gewone mensen. Vandaar dat ik ook graag op pad ga als verslaggever. Ik wil erbij zijn als het gebeurt, met mijn poten in de klei staan en in gesprek met de mensen om wie het gaat. Dat is het mooie aan de lokale journalistiek: Je bent altijd in de buurt en dat zorgt ervoor dat je makkelijker de vinger aan de pols houdt.

Tilburg is de zesde stad van Nederland en de lokale omroep heeft de ambitie om een serieus nieuwsplatform te worden. Dat opbouwen met mijn collega’s vind ik prachtig en de Tilburgers verdienen een sterke lokale omroep bij we ze terecht kunnen voor het nieuws uit hun stad, maar ook met hun eigen verhalen. Dit project zorgt ervoor dat de omroep relevanter wordt en blijft.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email