Onze journalisten

Christianne Schreuder

RTV Maastricht | L1
Gemeente: Maastricht

Als cultuurwetenschapper ben ik altijd bezig met ontwikkelingen en fenomenen om ons heen proberen te begrijpen en te verklaren. Vaak vanuit meerdere invalshoeken bijvoorbeeld sociaal-maatschappelijk of historisch. Iets krijgt immers vaak pas betekenis als je het afzet tegen iets of binnen een bepaalde context plaatst.

In feite doe je dit als journalist ook. Gelukkig gaat het dan om zaken die een praktische uitwerking hebben, wat het tastbaar en wezenlijk maakt. Ik zie de vertaalslag maken naar een breed publiek als mijn taak. Vooral rond verkiezingen waarbij ik de controlerende rol naar de politiek en informerende rol naar de burger toe echt wil pakken.

“Ik zie de vertaalslag maken naar een breed publiek als mijn taak”

Die burger is in dit geval, de chauvinistische Maastrichtenaar of ‘Sjeng’, die zich uniek voelt in zijn soort. Vanwege de strategische ligging en daardoor bijzondere internationale geschiedenis.

Invloeden van buitenaf spelen ook een rol in de positie binnen de Euregio of als internationale stad waarbij 30% van de inwoners uit internationals bestaat, aangetrokken door internationale bedrijven(campussen) en de universiteit. We hebben dan ook als enige Nederlandse omroep een taak om met de Engelstalige ‘track’ van RTV Maastricht, News in English, de ‘nog niet Nederlands sprekende Maastrichtenaren’ te bedienen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email