Onze journalisten

Christiaan Drent

Regio90 | RTV Utrecht
Gemeenten: Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede

Juist lokaal kun je prachtige verhalen vinden. Die verhalen vind je door rond te rijden, mensen aan te spreken en een netwerk op te bouwen. Het blijft fantastisch leuk werk om kortstondig in andermans leven, beroep of passie te mogen duiken en er een mooie, persoonlijke reportage van te maken.

“Het blijft fantastisch leuk werk om kortstondig in andermans leven, beroep of passie te mogen duiken”

Ik begon ooit als 15-jarige puber als cameraman bij de lokale omroep, maar mijn écht journalistieke carrière begon 15 jaar geleden bij de Volkskrant als camjo. De camera-journalist: dat was echt een nieuw beroep. En er werd behoorlijk kritisch naar gekeken. Mooi om te zien dat ik nu film met een kleine smartphone (“oh gelukkig, je filmt met een telefoon, ik was al bang dat er een hele cameraploeg kwam”) en mijn items tot in het landelijke NOS Journaal te zien zijn.

Je ziet dan dat een ogenschijnlijk klein, lokaal berichtje door dit project kan uitgroeien tot een landelijk item. Die samenwerking en verbinding met korte lijntjes tussen omroepen maakt dat mogelijk. De cijfers bewijzen dat er veel behoefte is aan lokaal nieuws. Het is een kwestie van tijd en blijven investeren om dit project onmisbaar te maken en een nieuwe standaard te creëren voor de journalistiek van de lokale omroep.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email