Onze journalisten

Charlotte van de Kant

Regio8 | Omroep Gelderland
Gemeente: Montferland

Ik volg de gemeente Montferland, dat is de gemeente waar ik ben geboren en opgegroeid. Het is erg mooi en fijn om van deze gemeente nu verslag te mogen doen. Het mooie aan het zijn van een lokale journalist vind ik dat je dichtbij de mensen staat en inwoners van een gemeente kunt informeren over wat er speelt. Ik leer in het project veel over lokale politiek en hoe je hier verslag van moet doen. Je kunt door het volgen van de politiek op interessante onderwerpen komen. Ik hoop door het zijn van lokale journalist bij REGIO8 nieuws te kunnen brengen waardoor inwoners van de Achterhoek geïnformeerd zijn.

“Je staat dichtbij de mensen en je kunt inwoners informeren over wat er speelt”

Ik heb altijd al een passie gehad voor schrijven, nieuws en filmen. De passie voor nieuws komt deels door mijn opa, hij was journalist bij een regionale krant.

Ik word blij als ik op pad mag om een item te maken. Zelf een item produceren, filmen en monteren doe ik graag. Daarbij vind ik het tijdens het draaien ook fijn als ik contact kan maken met mensen en daardoor nieuwe onderwerpen te horen krijg. Ik heb het erg naar mijn zin op de redactie en hoop dat dit project nog iets langer gaat duren!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email