Onze journalisten

Bart van der Helm

WOS | Omroep West
Gemeenten: Westland, Midden-Delfland, Maassluis, Hoek van Holland (Rotterdam)

Verliefd werd ik op het maken van kleine, persoonlijke verhalen die grote impact kunnen hebben. Na een journalistieke studie ben ik aan de slag gegaan in de videowereld waar ik vooral werkte als regisseur en producer. Dat is totaal anders dan de lokale journalistiek natuurlijk, maar ik ben er toch achter gekomen dat ik heel veel mee kon nemen uit de videowereld.

“Ik denk dat je juist op lokaal niveau heel goed grote verschillen kunt maken en veel mensen kunt bereiken met je verhalen”

Westland wordt ook wel ‘De glazen stad’ genoemd, vanwege de grote hoeveelheid kassen die er te vinden is. De mensen zijn hele open en hardwerkende mensen. Dat is ook wat mij zo aanspreekt. Overal waar ik kom word ik met open armen ontvangen. Iedereen laat graag zien waar hij/zij voor staat. Dit is ook waar ik blij van word als journalist. Ik hou ervan om in gesprek te gaan met de bewoners en iets voor hen te kunnen betekenen.

Ik denk dat je juist op lokaal niveau heel goed grote verschillen kunt maken en veel mensen kunt bereiken met je verhalen. Versterking Lokale Journalistiek staat daar dan ook voor. Ik verdiep me in wat de burgers écht aan gaat en dit aan het daglicht brengen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email