Onze journalisten

Arjan Hoefakker

RTV Connect | Omroep Gelderland
Gemeenten: Arnhem, Renkum, Zevenaar, Duiven, Doesburg en Westervoort

Hoewel het landelijke nieuws mij past als een goed zittende jas, hoefde ik niet lang na te denken toen ik werd benaderd voor het project Versterking Lokale Journalistiek van de NOS bij Streekomroep RTV Connect. Het is mijn kracht om een ogenschijnlijk klein verhaal zo uit te vergroten dat het ook een veel breder publiek aanspreekt. Ik vertel graag het verhaal waar de volgende ochtend bij de koffieautomaat nog over door gepraat wordt.

“Ik volg bestuurders in overheidsgebouwen kritisch en stel vervelende vragen als dat nodig is”

Na jarenlang het nieuws te hebben verslagen op lokaal, regionaal en landelijk niveau (Omroep Gelderland, Powned en AVROTROS) voel ik mij terug in de regio weer als een vis in het water. Als mobiele journalist in Gelderland-Midden bloei ik op bij de verhalen die anders onbelicht blijven. De kloof tussen politiek en de burger, tussen de elite versus ‘de gewone man’ kan zo worden verkleind. Vanwege het Randstedelijk denken is het van belang dat onze verhalen ook buiten Arnhem en omgeving worden gezien.

De lokale journalistiek is van essentieel belang: ik volg bestuurders in overheidsgebouwen kritisch en stel vervelende vragen als dat nodig is. Het is van belang dat men weet wat er speelt in de samenleving. Als verhalenverteller bij RTV Connect kan ik de mensen die nu niet gehoord worden aan het woord laten, de verantwoordelijken kritisch volgen. Mijn verhalen zijn soms spraakmakend, maar ik baseer mij altijd op de feiten. Mijn reportages beogen de waarheid te vertellen, fraai verpakt met een strikje erom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email