Onze journalisten

Ana Ivis

ZO!34 | RTV Drenthe
Gemeente: Coevorden

Ik kom niet uit deze streek, daardoor stel ik vaak vragen waar men zich van achter de oren krabt. Want men kent elkaar hier vaak al hun hele leven en is veel ‘vanzelfsprekend’ en dan kom ik om de hoek kijken. Dat zorgt soms voor grappige momenten en voor nieuwe inzichten. Het maakt mijn werk interessant, afwisselend en zorgt ervoor dat ik elke dag met een glimlach naar mijn werk fiets.

“Omdat ik van afwisseling houd en erg nieuwsgierig ben van aard, is het ontzettend interessant”

Tijdens mijn studie communicatiewetenschappen kwam ik in contact met lokale journalistiek. Ik deed veel freelance klussen en op een gegeven moment kwam ik bij de lokale omroep in Groningen terecht. Dat was een echte speeltuin, we mochten alles uitproberen. Nieuwtjes opduikelen van de stad waar je vandaan komt en op plekken mogen komen waar niemand anders mag zijn, dat gaf een echte kick.

Voor dit project volg ik de gemeente Coevorden en ben ik verhuisd. Het is voor mij een compleet nieuw gebied. Maar omdat ik van afwisseling houd en erg nieuwsgierig ben van aard, is het ontzettend interessant. Ik leer veel over Zuidoost-Drenthe omdat ik er dagelijks doorheen cross. Ook blijken de Drenten een vriendelijk en relaxed volk waar ik me thuis voel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email