Onze journalisten

Alexander Eleveld

OPEN Rotterdam | Rijnmond
Gemeente:  Rotterdam

Ik kom op plekken waar anderen niet komen en ik mag waardevolle, emotionele en mooie verhalen aanhoren en ‘doorvertellen’. Het leuke aan dit werk is dat iedere dag écht anders is. Mijn studie en achtergrond liggen alles behalve in de journalistiek, ik heb International Hotelmanagement gestudeerd (HBO) en veel horecawerk gedaan. Dat ik er nu op deze manier kan instappen vind ik erg tof.

“Het leuke aan dit werk is dat iedere dag écht anders is”

In 2019 ben ik als vrijwilliger begonnen bij RTV Dordrecht. In drie jaar tijd heb ik van dichtbij kunnen zien hoe deze omroep groeide, mede door het NOS-project. Een stiekeme wens van mij was om hier onderdeel van te mogen zijn. Toen deze kans zich voordeed, viel dat ook mooi samen met de ambitie om in Rotterdam aan de slag te gaan: in een grotere stad gebeurt gewoonweg een stuk meer. Bij OPEN Rotterdam is het ook nog eens zo dat de omroep in contact staat met de bewoners van de stad en ze daardoor meer menselijke verhalen brengen. Dat spreekt mij erg aan.

Dat ik nu in de ‘Rotstad’ van Nederland aan de slag mag, ben ik erg dankbaar voor en trots op! Ik hoop op een nog toegankelijkere en menselijkere manier mijn verhalen te kunnen maken en delen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email