Onze journalisten

Adrie Boxmeer

WFM96 | Omroep Zeeland
Gemeenten: Middelburg, Vlissingen, Veere

Lokale journalistiek is de basis van ons vak. Verslag doen over de lokale politiek is soms ook spitsroeden lopen. Want iedereen in jouw gebied heeft er een mening over. Ooit was ik correspondent in Duitsland voor diverse Nederlandse media. Ik heb in die tijd ongetwijfeld weleens iets beweerd waarvan ik achteraf vond dat dit anders had gekund. Geen haan die ernaar kraaide. Maar één keer een kritische bijdrage maken over een raadslid en de kans bestaat dat die direct aan de telefoon hangt. Conclusie: door lokale verslaggeving leer je stevig in je schoenen te staan en als het eropaan komt ruggengraat te tonen.

“Door lokale verslaggeving leer je stevig in je schoenen te staan en als het eropaan komt ruggengraat te tonen”

Ik ben een import-Zeeuw, door de liefde vanuit de Randstad in Middelburg terechtgekomen. Al gauw had ik de weg naar de streekomroep WFM96 gevonden. Na een lange carrière leek het me leuk om mijn journalistieke ervaring in te zetten in de eigen regio. Ik volg met name de politiek op Walcheren, dus in de gemeenten Veere, Vlissingen en Middelburg.

Ik ben vermoedelijk de oudste journalist die in dit project actief is. Onlangs ben ik 66 geworden. Maar hoezo oud? Ik voel me als een jonge hond sinds ik aan de slag ben gegaan. Back to the journalistieke roots. Heerlijk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email